Barnasants - Capçalera
Actualitat

Maria del Mar Bonet presenta el seu nou espectacle ‘Illes del mar’ a La Havana

La cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet va presentar la nit del passat divendres 20 de gener a l’emblemàtic Teatro Lázaro Peña de La Havana (Cuba) Illes del Mar, el seu nou espectacle –coproduït pel BarnaSants- que aplega noves cançons i temes del seu darrer llarg Bellver, acompanyada per la Orquesta Sinfónica Nacional de Cuba i el Jorge Reyes Quinteto.

Va ser un concert únic que té a seva llavor en la passada edició del prestigiós Festival Internacional Cubadisco, quan el disc Bellver va ser guardonat. Abans del recital, Ciro Benemelis, president del Cubadisco va lliurar el Premi a la artista, i la nit va arrencar de manera immillorable amb una magnífica interpretació de ‘Gracias a la vida’, de la xilena Violeta Parra, secundada per Jorge Reyes, un dels més destacats contrabaixistes cubans del moment, i el seu quintet.

Les cançons i poemes interpretats en català per Maria del Mar Bonet, sense perdre la seva arrel mediterrània i helènica, van adoptar sabor cubà i matisos caribenys a base d’establir un diàleg amb estils com el chachachá, el son o el bolero a mesura que s’incorporaven instruments africans com els mítics batàs o les congues.

En aquest viatge per les músiques, els mars i els oceans, va acudir a l’encontre la gran diva cubana del Buena Vista Social Club, Omara Portuondo. Totes dues veus va fondre’s en una de sola regalant una memorable i seductora versió de ‘Quiéreme mucho’, del cubano Gonzalo Roig.

El recital continuà amb la demostració de virtuosisme i maduresa que suposà la col·laboració amb la Orquesta Sinfónica Nacional de Cuba dirigida pel maestro Enrique Pérez Mesa. Els arranjaments simfònics s’uniren als aires mariners i van dur les sonoritats de composicions de “Bellver” com ‘Dança de la primavera’, ‘Les illes’, ‘La balanguera’ o ‘Jota marinera’ per Grècia, Turquia i Mallorca.

Com a comiat, en un final espectacular, totes les anteriors influències va fusionar-se en un impressionant crisol musical amb el tema ‘Las Tres princesas’.

')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació