Barnasants - Capçalera
Actualitat

Barnasants canta Labordeta

jose antonio labordeta
José Antonio Labordeta

El 19 de setembre de 2010 va morir José Antonio Labordeta i la cançó ibèrica es va quedar orfe, desproveïda de la seva motxilla de cançons i del farcell d’històries que van fer d’un home eixut i entranyable una autèntica institució de la paraula cantada. Des del 1996, any en el qual participà, a les Cotxeres de Sants, en la primera edició del Barnasants, es va convertir en un dels assidus dels diferents cartells del Festival, i, no podia ser d’altra manera. Per això, l’esdeveniment més important dedicat a la cançó d’autor que se celebra a aquesta banda dels Pirineus vol seguir comptant amb la seva presència.

No es tracta d’invocar un conjur amb aigua de foc i encara menys fer un miracle -no sigui que la institució oficial dels frares ens demanin drets d’autor-, només cal apel·lar a l’optimisme de la voluntat per tal que la seva presència  en forma de poesia musicada sigui possible un cop més al Barnasants. El lloc escollit és l’Atrium de Viladecans, on l’any passat les seves cançons no van poder arribar a temps al concert. Enguany Joaquín Carbonell, Maria José Hernández, Eduardo Paz-La Bullonera, Ángel Petisme i Gabriel Sopeña, cinc representants de la cançó d’autor aragonesa que han passat per alguna de les edicions del Festival, agafaran el tren des del front d’Aragó i portaran les cançons del abuelo a la seva cita amb el Barnasants.

I un cor de benvinguda, el de l’Ateneu de les Arts, com una aurora claveriana del segle XXI, ens recordarà que un dia hi haurà una terra que posi llibertat, que en aragonès, com en català, vol dir alhora igualtat, solidaritat i fraternitat.

Pere Camps

Director del Barnasants

Pere Pons

Director de la revista Jaç ')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació