Barnasants - Capçalera
Actualitat

Rebrotem al País Valencià amb més de vint concerts

  • Estrenes, homenatges i la paraula musicada durant els mesos de febrer, març i  abril 
  • Les actuacions de Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Eduard  Iniesta, Òscar Briz, Feliu Ventura, Eva Gómez, Verdcel i GEM, entre d’altres
  • Paco Ibañez serà l’encarregat de tancar el festival al País  Valencià, amb un concert el dia 1 de maig a la Casa de Cultura  de Bellreguard 
  • Pau Alabajos qui va inaugurar el Barnasants 2021, Andreu Valor, Tomàs de los Santos, Hugo Mas,  són algunes de les propostes valencianes que portaran els seus  treballs a escenaris del Barnasants al Principat i a les Illes.

Després d’inaugurar a Barcelona la 26a edició el passat 17 de  gener, ara el Barnasants arriba al País Valencià amb 21 concerts que tindran lloc al llarg de gairebé tres mesos. Mantenint el caràcter confederal en col·laboració amb diversos organismes i  agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, el festival iniciarà els espectacles programats en diverses localitats del País Valencià amb el concert d’Eduard Iniesta.

El compositor i músic barceloní presentarà  el seu desè àlbum, Trajecte Animal, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València en  el marc del Barnasants el proper divendres 12 de febrer.  

Entre la programació d’enguany prevista en aquest territori destaquen els nombrosos concerts  d’estrena de nous treballs, com el que oferirà la mallorquina Maria del Mar Bonet amb el valencià  Borja Penalba, que es troben a l’inici d’una gira coproduïda pel Barnasants per presentar el seu  nou disc-llibre, enregistrat en directe durant el passat mes de setembre i octubre al Teatre Micalet de València.

Montse Castellà, Cesk Freixas, Joan Isaac & Carme Sansa i el menorquí Guiem  Soldevila seran la resta d’artistes que completen els concerts d’estrena de nous treballs que  tindran lloc al País Valencià en la 26a edició del festival de cançó.  

Finalment Òscar Briz també farà parada a València en la gira de presentació del seu desè projecte,  que és un recull de cançons psicodèliques d’amor escrites durant l’etapa del confinament. Per la  seva banda, Paco Ibáñez, nascut a València i que es troba immers en una gira per celebrar el mig  segle de carrera compromesa, havia d’inaugurar la programació al País Valencià però el concert  s’ha hagut de posposar per la situació de la pandèmia a Bellreguard. Finalment serà ell qui tancarà  la programació del Barnasants al País Valencià, amb un concert a Bellreguard el dia 1 de maig, si  la situació ho permet.  

El concert d’homenatge a l’històric cantautor manacorí, Guillem d’Efak, que oferirà Marcel Pich i  que estava previst l’any passat coincidint amb el 25è aniversari de la mort del cantautor, tancarà  la sèrie de concerts especials que tindran lloc en territori valencià durant aquesta nova edició del  Barnasants.  

Més concerts al País Valencià 

A banda de l’estrena de nous treballs discogràfics i la producció de concerts especials, el  Barnasants és des de fa més de 25 anys un espai de trobada entre els principals artistes del domini  lingüístic que tenen com a referència la cançó d’autor. A més, aquest any el festival recupera Alcoi  com a seu, on s’hi celebraran concerts com el dels valencians Feliu Ventura i Verdcel. Completen  la programació al País Valencià actuant en altres escenaris les valencianes Eva Gómez i Gem, i els  duets Laura Esparza i Carlos Esteban, i Eva Dénia amb Merxe Martínez, respectivament. A  banda, també participaran d’aquesta programació artistes catalans com Dani Flaco, Joan IsaacClàudia Cabero, Sílvia Comes i Guiu Cortés i la mallorquina Maria Jaume.  

Homenatges a valencians icones de la cançó d’autor  

La 26a edició inclou un concert que pretén retre homenatge en vida al pioner de la Cançó al País  Valencià, Lluís Miquel. Coetani de Pi de la Serra i Joan Manuel Serrat, Lluís Miquel va formar part  del grup Els 4 Z, el qual cantava en català als anys seixanta. Ferm activista, va fundar els Estudis  Tabalet a València, on van gravar noms insignes de la Cançó i va ser el responsable de la traducció  de grans cançons de Brel. A principi dels seixanta va ser detingut i perseguit per la Brigada Político  Social de la dictadura de Franco com molts altres demòcrates. Aquest concert homenatge serà el  10 d’abril al Teatre Joventut de L’Hospitalet.  

En aquesta 26a edició també es recupera de nou el concert homenatge en record a l’alcoià Ovidi  Montllor, Ovidi25 (Borja Penalba, Mireia Vives, David Caño i David Ferrnàndez), el qual va  inaugurar el festival en la passada edició coincidint amb la celebració dels 25 anys de la seva mort.  Aquest espectacle es podrà veure a la ciutat de Manacor. 

Eva Dènia, participarà a l’homenatge a George Brassens, 100 anys de Georges Brassens,el 23  d’abril al Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat. L’espectacle sobre Brassens, Entre la gralla i la mandolina, uneix un cantant català, Miquel Pujadó, i un d’italià, Alberto Patrucco, amb motiu  del centenari del naixement del poeta i cantautor francès. 

Més veus valencianes al Barnasants 

Enguany, a banda dels concerts que se celebraran al País Valencià, diverses veus del territori  actuaran en altres pobles i ciutats dels territoris de domini lingüístic sota la bandera del  Barnasants. És el cas de Pau Alabajos, l’encarregat d’inaugurar la 26a edició d’aquest festival el  passat 17 de gener al Teatre Joventut de L’Hospitalet. A banda, Alabajos també participa amb  una proposta de la mà de la poeta i escriptora Aina Torres i el cellista Edgar Casellas, la qual  rendeix homenatge a grans figures de la poesia del segle XX (des de Maria Mercè Marçal fins a  Salvador Espriu i de Carmelina Sánchez-Cutillas a Enric Casasses). Oferiran un concert al Casinet  d’Hostafrancs el diumenge 11 d’abril. 

El duet de valencians format pel cantautor Tomàs de los Santos i l’actriu Elsa Tronchoni també  participen del festival presentant el seu nou treball –un recull del poemari eròtic de Joan Salvat Papasseit– el proper 16 d’abril al Casinet d’Hostafrancs. El contestà Andreu Valor va presentar el  seu vuitè disc Insurrecte en un concert especial al Casinet d’Hostafrancs el passat 30 de gener,  coincidint amb una gira per celebrar que ha arribat a la xifra de mil concerts en directe. finalment  Hugo Mas tanca la llista d’artistes participants arribats del País Valencià. El seu concert serà el  proper 13 de febrer al Casinet d’Hostafrancs.  

Igualtat de gènere, paritat i ús de la llengua 

Seguint el patró d’aquesta 26a edició, en la qual el festival assoleix gairebé la paritat amb un 48%  d’artistes dones davant d’un 52% d’homes, la programació al País Valencià és similar: dels 21  concerts programats, 7 són de dones cantautores, 11 d’homes i 3 són de grups formats per una  dona i un home. A més, el 80% d’ells utilitzen el valencià en les seves cançons.  

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació