Barnasants - Capçalera
ProgramacióBS Catalunya
Ds 03/07/2021 20:30 Plaça del Quarter , Alghero

Sílvia Comes + Cançons de taverna amb Claudio G Sanna i Rall Grup

Carregant Esdeveniments

Dissabte 3 de juliol  20:30  Plaça del Quarter 

Sílvia Comes 
En concert

La cantant Sílvia Comes interpreta poemes de Maria-Mercè Marçal, Felícia Fuster o Teresa Pascual. Entre les cançons de la barcelonina n’hi ha de pròpies, musicacions i també versions, testimoni sonor de lluites passades però que encara són vives. Un cop més, la poètica femenina també serà protagonista del seu concert a la ciutat de l’Alguer.

 

Cançons de taverna amb Claudio G Sanna i Rall Grup

Mirau que sem anant i mirant: Cançons de festa, sàtira i taverna de l’Alguer

Aquest espectacle neix de la exigència de enregistrar i presentar en concert tot un repertori de cançons que se cantaven a l’Alguer a les velles tavernes i a les reunions de famílies i amics en ocasió de festes.

Sobretot a les antigues tavernes era costum que los clients, a un cert punt de la tarda, se posessin a cantar, sempre beient vi, acompanyats de una guitarra, de una mandolina i de percussions inventades, com les culleres de la mateixa taverna.

Parlem de un repertori no oficial, quasi mai enregistrat en discos: cançons improvisades en rima (balzigues), cançons anònimes del primer ‘900, temes cantats a les comèdies musicals dels anys ’50, cançons populars i dels pescadors de la Muralla.

Les melodìes sovent són covers de cançons conegudes i los textos irreverents i provocadors, amb arguments de burla i sàtira sobre personatges o situacions ridícules.

Un repertori encara ben viu i conegut a l’Alguer, interpretat en aquest concert i en el disc homònim per part del cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna i el seu Rall Grup, un nou conjunt format de artistes algueresos i catalans.

Configuració de Cookies


Tanca Més informació