Barnasants - Capçalera
ProgramacióBS Catalunya
Dg 04/07/2021 20:00 Plaça del Quarter , Alghero

Marcel Pich, Paolo Dessì+Antonello Colledanchise a l’Alguer

Carregant Esdeveniments

Diumenge 4 de juliol  20h – Plaça del Quarter

Marcel Pich
Canta Guillem d’Efak

Un espectacle íntim per recordar la vida i l’obra del mallorquí de la Guinea.

El músic mallorquí Marcel Pich recupera aquest espectacle per commemorar el 25è aniversari de la mort de Guillem d’Efak. Entre el 2014 i el 2016, Pich oferí prop d’una trentena de concerts a diversos indrets del país. Una proposta que ens apropa al patrimoni musical i poètic i la vida del manacorí. El repertori, acompanyat d’anècdotes de la vida de d’Efak, ha estat re visitat per a l’ocasió. Pich agafa ara la guitarra elèctrica i dóna un altre caràcter, més profund i ambiental, a les cançons.

Guillem d’Efak fou una veu d’avantguarda de la Nova Cançó. Jazz, blues, música lleugera o cançó foren algunes de les tessitures amb què el manacorí esdevingué pioner. La vida de l’artista (poeta, músic, dramaturg,…) està plena d’anècdotes i vivències. Un quart de segles després de la seva mort, la seva obra segueix essent fascinant.

 

Paolo Dessì
Los camins de la mar

 

Los camins de la mar (autoeditat, 2021) és el nou doble disc del cantautor alguerès de tall clàssic Paolo Dessì, interpretat en català i en italià. El disc aplegarà musicacions d’alguns dels autors que han establert una relació especial amb la ciutat de l’Alguer i que han situat aquest indret al centre de la seva literatura. Un exemple serà el poeta Salvador Espriu, que va escriure dos bells poemes titulats “Per a una suite algueresa” i “Per a una suite algueresa II”.

 

Antonello Colledanchise 

Com se’n vola lo temps 

El poeta i cantant alguerès, des de sempre dedicat a la llengua i a la cultura de la seva ciutat. Actiu des del 1972, ha publicat nombrosos discs a partir del 1978. Ha col·laborat amb altres importants artistes algueresos com Pino Piras, Franca Masu i Enzo Favata. Ha fundat el grup Panta Rei i de més de 40 anys treballa per la difusió de la cançó algueresa entre els nens de les escoles primàries i de la infància. Ha ja participat al festival Barnasants amb bon èxit dels seus concerts a Catalunya. A l’escenari del Barnasants d’enguany serà acompanyat per l’acordió de Raffaele Podda i per la guitarra clàssica de Riccardo Moni. Ha guanyat nombrosos premis per la cançó i la poesia entre els quals destaca el Premio Faber el 2002,dedicat a Fabrizio De Andrè. 

 

Configuració de Cookies


Tanca Més informació