Barnasants - Capçalera
Actualitat

‘Sota les cunetes. Justícia!’ – 7 de febrer – Concert especial en memòria de les víctimes republicanes del franquisme

Fins a set artistes del nostre país es reuneixen per condemnar els crims del franquisme i dignificar les seves víctimes

L’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat acollirà el recital el proper diumenge 7 de febrer

El concert compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme, de Can Riera, espai de memòria de l’Hospitalet de Llobregat i amb el suport d’Òmnium Cultural.

 

ENTRADES: http://goo.gl/4fh2pP

 

Dissabte 7 de febrer l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat acollirà el concert especial del Barnasants ‘Sota les cunetes. Justícia!’, on una generació de noves veus, sota la direcció i coordinació d’Alfons Olmo, versionaran cançons escrites durant el franquisme, una llarga i dolorosa etapa de la nostra història. VerdCel, Feliu Ventura, Rusó Sala, Meritxell Gené, Cesk Freixas, Montse Castellà i Joanjo Bosk cantaran temes de Maria del Mar Bonet, Raimon, Ovidi Montllor, Lluís Llach, Francesc Pi de la Serra, Marina Rossell, Joan Isaac, Joan Pau Giné, Guillem D’Efak i Teresa Rebull.

 

El Barnasants, un any més, propicia una sèrie de concerts especials i únics, amb un marcat accent reivindicatiu. ‘Sota les cunetes. Justícia’ n’és un d’ells, un concert per la memòria democràtica en record als centenars de republicanes que van morir a mans del franquisme. El proper mes de juliol farà 80 anys que va tenir lloc una sublevació militar feixista, que després de tres anys de resistència democràtica, va acabar amb les llibertats, va comportar la persecució de la llengua i la cultura catalana, l’empresonament i l’exili per milers de persones i l’assassinat organitzat de milers de republicans que varen esser mal enterrats sota les cunetes, on tants anys després encara hi són.
Per tots aquests motius, el concert busca apropar al públic a cançons que descriuen les violències comeses durant la dictadura, fent patent que, dècades després, el sofriment encara acompanya dia a dia a molta gent. El concert denuncia la impunitat del genocidi feixista i ho fa cridant alt i clar que cal que es condemnin tots els crims del franquisme, que es faci justícia i que es dignifiquin les seves víctimes. El recital és possible gràcies a la col·laboració de l’Associació Catalana d’expresos polítics de Catalunya i de Can Riera Espai de memòria de L’Hospitalet de Llobregat. A més, compta amb el suport d’Òmnium Cultural.

SOTA LES CUNETES, JUSTICIA! BS2016 copy ')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació