Barnasants - Capçalera
Actualitat

Pablo Guerrero reconeixement a la trajectòria 2023

Pablo Guerrero a rebut de mans de Pere Camps, la làmina amb la serigrafia de la XXVIII a edició del Projecte de Cultura en Xarxa Barnasants, Cançó d’Autor, com a reconeixement a la trajectòria artística.

El cantautor i poeta extremeny ha estat reconegut com a un dels grans artistes referents de la Península Ibèrica, amb un estil sobri tant en la música i la poesia de les seves cançons.

Guerrero va ser una de les veus que des de la cançó es va oposar i es va enfrontar a la dictadura. Després de la mort del dictador ha continuat desenvolupant un llenguatge poètic i musical cada cop més personal, més únic, capaç de crear un imaginari inèdit on el cantautor ha continuat reivindicant el dret a somiar i el dret ser més lliures com a col·lectiu i com a individus.

“És de justícia que rebi el nostre reconeixment”, ha agefit Pere Camps, director del Barnasants. El món de la cançó l’ha homenatjat merescudament diverses vegades. És memorable el disc Hechos de Nubes (Pequod 2007) en el que participà Joan Manuel Serrat, Luis Eduardo Aute, Javier Ruibal, Luis Pastor, Quique González, Labordeta o Víctor Manuel, entre d’altres.

L’any 2015, BarnaSants va organitzar a la Nova Jazz Cava de Terrassa un inoblidable concert de Guerrero en el que hi van participar els artistes Pau Alabajos, Rusó Sala i Alidé Sans, que van interpretar en català alguns dels temes més memorables del cantautor extremeny.

Pablo Guerrero és d’aquells artistes eterns que ens eleven amb la seva obra i que ens recorden que és important seguir drets, caminant, perquè malgrat tot, “ha de ploure a càntirs”.

Pablo Guerrero és, i serà sempre, esperança de les utopies possibles

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació