Barnasants - Capçalera
Actualitat

Ordinadors i Mario Benedetti

mario benedetti
Mario Benedetti

Gràcies al govern del Frente Amplio, totes les nenes i els nens d’Uruguai tenen ordinadors. Aquesta és una de les grans mesures adoptades pel govern, en el terreny de l’educació, conscient que només des de la igualtat d’oportunitats –i avui l’accés a la tecnologia és clau–, és possible avançar en la universalització real de l’educació. L’aposta per l’educació és fonamental per endinsar-se pels camins de la cultura. L’educació és la base imprescindible pel desenvolupament cultural personal i col·lectiu. I en el grau de suport que els governs donen a la cultura es pot mesurar el desenvolupament democràtic d’un país.

I fou l’ordinador el que ens va fer relacionar la política educativa del govern uruguaià amb Mario Benedetti. Només un ordinador faria possible recuperar l’espectacle a dues veus que va protagonitzar Daniel Viglietti amb  el gran poeta llatinoamericà.

Així, Barnasants ha organitzat un homenatge a la cançó d’autor uruguaiana. Set representants que pertanyen a diferents generacions –Samantha Navarro, Diego Kuropatwa, Rossana Taddei, Jorge Drexler, Daniel Viglietti i Ana Prada– actuaran en una proposta conjunta, amb un eix vertebrador: Mario Benedetti.

Tots els artistes s’han compromès a estrenar dos temes dedicats al poeta. En el cas de Viglietti, gràcies a l’ordinador podrà estrenar a Catalunya l’espectacle que va protagonitzar amb el poeta de la República Oriental d’Uruguai.


Jorge Drexler, per la seva banda, està treballant en base a un conte de Benedetti.

Del resultat d’aquest homenatge en sorgirà un projecte discogràfic que es titularà “Benedetti al Barnasants”, i que el festival vol presentar a Montevideo a l’edició de 2012, essent una excusa fantàstica per, aprofitant l’avinentesa, portar a aquest país una delegació d’artistes emergents de Catalunya i/o que canten en català. ')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació