Barnasants - Capçalera
Actualitat

MOMENTS DE REFLEXIÓ

Metafòricament parlant, “mitja part” és un terme ric en significats. Vol dir prendre’s un descans, agafar alè, estudiar la tàctica seguida i redissenyar-la, o modificar-la, per la que ha de seguir, fer canvis, encara que només siguin les botes, curar-se les lesions o tot plegat. Andreu Rifé diu necessitar un descans merescut després d’un sense parar que ha durat una dècada artística. Toca fer balanç, una reflexió que va començar al Centre d’Art Santa Mònica quan es va asseure 36 hores seguides sobre un bloc de gel per demostrar i demostrar-se que la fama i l’èxit són igual d’efímers que un glaçó. Dissabte, a les vuit del vespre, al teatre Joventut de l’Hospitalet, aquest arquitecte tècnic reconvertit en actor i músic presentarà en públic la seva “Mitja part”, un espectacle amb sorpreses inspirat en un EP que ha editat i que es distribueix amb la revista Enderrock.

L’EP és un recull de cinc cançons. Quatre d’elles formen part del passat, de les diverses etapes discogràfiques de la seva carrera, i un cinquè és un tema inèdit que formarà part del seu pròxim treball. Una galeta musical situada en aquest impàs d’entre temps en que es troba l’artista. L’orígen de la reflexió es troba en les conseqüències obtingudes arrel de l’èxit internacional obtingut amb la cançó “Fil de llum”, també inclosa en una nova versió en aquest disc de petit format. Pel youtube circulen més de cent versions diferents, la canten arreu del món per l’impacte que ha generat la sèrie “Polseres vermelles” d’Albert Espinosa, un autor en efervescència amb qui porta col·laborant des de l’època de la facultat a través d’un grup de teatre. Però ara, fins la seva pròpia neboda li demana auògrafs. I, això, dona molt que pensar. Tan com per tallar la mecànica amb un recital com aquest i, després, creuar l’Atlàntic per dedicar-se a viatjar i a conèixer món durant una temporada estacional.

Tot això és possible quan l’energia vital es multiplica per l’experiència obtinguda. En el fermament s’augura un canvi de formes després d’aquesta “Mitja part”, però de moment pujarà a l’escenari de l’Hospitalet amb una banda reforçada amb cordes i vents i deixarà que el seu amic i poeta David Monllau reciti un dels seus escrits; convidarà a Artur Gayà per cantar “Lo nostre riu” i s’envoltarà de quatre corals, que significa al voltant de 80 persones, per interpretar plegats “Fil de llum” mentre per la pantalla es projecten imatges dels centenars de persones que han versionat aquest tema que és ja tot un fenomen planetari.

 

')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació