Barnasants - Capçalera
Actualitat

La Veneçuela bolivariana és el primer país convidat al Barnasants

Els artistes veneçolans Amaranta, Cecilia Todd i José Delgado actuaran per separat al festival però també protagonitzaran un concert conjunt, el ‘Concert x Veneçuela’

 

El Barnasants escull Veneçuela com a primer país convidat en homenatge a la seva lluita per la transformació social i cultural

 

El Barnasants estrena, en aquesta 21a edició, la figura de país convidat i ho fa escollint Veneçuela i programant un focus de concerts d’artistes del país llatinoamericà. Tres cantautors, Cecilia Todd, referent històrica de la cançó veneçolana, i els emergents José Delgado i Amaranta, protagonitzaran un concert col·lectiu, el ‘Concert x Veneçuela’, que tindrà lloc el proper dissabte 9 de març a la Sala Luz de Gas de Barcelona. Acompanyats dels cantautors catalans convidats, Meritxell Gené i Jordi Montàñez, oferiran un recital en homenatge a la lluita de la República Bolivariana de Veneçuela per la transformació social i cultural. Al llarg de la setmana, els tres artistes veneçolans també oferiran els seus recitals per separat. Tots els concerts compten amb la col·laboració del Cicle Hamaques de la Casa Amèrica de Catalunya.

 

El Barnasants ha escollit Veneçuela com a primer país convidat del festival de cançó d’autor perquè una de les principals batalles per les sobiranies, totes, es lliura a Llatinoamèrica i al Carib. El poder de les sucursals “nacionals” de la globaloligarquia és immens. I no és gens fàcil l’articulació democràtica d’un contra poder popular. L’accés a l’educació i a la cultura són eines claus per obtenir la hegemonia que ho faci possible, i les cançons són un gran reflex d’aquestes realitats.

 

Més enllà del concert conjunt, ‘Concert per Veneçuela, al llarg de la setmana els tres artistes llatinoamericans actuaran també per separat: Amaranta serà avui dimecres 6 d’abril al Harlem Jazz Club, demà dijous 7 serà el torn de Cecilia Todd a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat, i divendres 8 actuarà José Delgado també a la sala Harlem.

 

Amaranta, la primera dels artistes veneçolans a actuar en terres catalanes, és una de les veus més boniques i expressives de la seva generació. Serà al Barnasants presentant el seu segon treball com a compositora, ‘Agua Salud’, que la situa en l’avantguarda del moviment musical veneçolà. Amb aquest segon treball, Amaranta es consolida com a cantautora, barrejant diversos elements musicals i poètics, sintetitzant la seva visió de la vida, l’amor i la bellesa, en una proposta ètica i estètica única.

 

Cecilia Todd és l’artista amb més recorregut dels convidats veneçolans i serà dijous a L’Hospitalet per oferir el seu repertori. Referència indiscutible de la música tradicional i popular de Veneçuela, Todd canta i toca el ‘cuatro’ amb tanta virtuositat que assoleix la perfecció de la senzillesa. El seu objectiu ha estat donar a conèixer la música d’arrel del seu país, fins fa pocs anys desconeguda fins i tot a Veneçuela i a l’Amèrica Llatina. Al Barnasants, Cecilia Todd oferirà un concert antològic on repassarà els grans temes de la seva carrera musical.

 

Per últim, és el torn de José Delgado, que presentarà les cançons del seu nous disc ‘Algo’, publicat al mes de març. Format a l’escola del carrer, Delgado assegura que ha après tot el que sap amb el pas per diversos grups de cultura popular i tradicional veneçolana. El músic de Caracas s’ha aventurat en muntatges teatrals com a músic i actor, i ha impulsat la plataforma alternativa per la producció independent, Producciones a Pedal y Bomba.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

AMARANTA

Dimecres 6 d’abril

Harlem Jazz Club

20 H / 8/10 €

CECILIA TODD

Dijous 7 d’abril

Aud. Barradas (L’Hospitalet de Llobregat)

20.30 H / 16 €

 

JOSÉ DELGADO

Divendres 8 d’abril

Harlem Jazz Club

20 H / 8/10 €

 

CONCERT X VENEZUELA

Dissabte 9 d’abril

LUZ DE GAS

21 H / 10/12 € ')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació