Barnasants - Capçalera
Actualitat

La Fundació SGAE i Barnasants impulsen, la primera edició del festival de cançó d’autor a Madrid

  • Quatre grans referents de la cançó d’autor catalana, Ivette Nadal, Quico Pi de la Serra, Roger Mas i Joan Isaac,  actuaran del 8 a l’11 de setembre a Sala Berlanga de Madrid
  • Barnasants, amb la col·laboració de la FundacióSGAE,  promou un cicle de cançó d’autor a Madrid amb la mateixa formula d’intercanvi cultural que Barnasants Cuba
  • Barnasants Madrid arriba després d’una 21a edició del festival que ha acollit més de cent concerts, produccions i estrenes de gener a abril

El proper mes de setembre el Barnasants traspassa fronteres i celebra la seva primera edició a Madrid. Del 8 a l’11 de setembre, la Sala Berlanga de la Fundació SGAE acollirà la presentació dels darrers treballs de quatre artistes catalans, Quico Pi de la Serra, Joan Isaac, Ivette Nadal i Roger Mas. El Barnasants Madrid neix de la llavor del festival català i, amb la implicació de Fundació SGAE, comparteix l’objectiu d’acostar la música i la cultura a un ampli espectre de públic, erigint-se de manera natural com altaveu de la cançó d’autor.

 

El nou cicle de cançó d’autor a Madrid Madrid permet a cantautors catalans prsentar el seu treball fora del territori catalano parlant i continua apostant per ser un altaveu de la cançó d’autor. En aquest afany per descentralitzar la programació, el festival ja està present als següents territoris de parla comuna: Al País Valencià amb els escenaris d’Alcoi, València i Vila-real, a Catalunya amb seus a L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Atafulla, Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Gelida i també a les Illes Balears a Petra i L’Alguer a Sardenya.. Amb Madrid, una ciutat més se suma a la proposta cultural del festivali portala cançó d’autor més enllà de de les fronteres barcelonines on va néixer el certamen i consolidant-lo, encara més, com a projecte cultural.. Barnasants Madrid, reforça les ganes del festival barceloní de ser un altaveu de propostes que per la indústria són considerades minoritàries i amplia la xarxa imprescindible de complicitats entre programadors, cantautors i agents que, en definitiva, conformen l’entramat cultural i musical del país.

 

Barnasants, que ha celebrat enguany la seva 21a edició i ha acollit més de cent concerts al llarg de dos mesos i mig, també aposta per seus internacionals com per exemple el Barnasants Cuba, projecte estable l’Amèrica Llatina que se celebra amb la col·laboració del Centro Pablo de la Torriente i permet als cantautors cubans presentar els seus treballs en el marc del festival, així com apropar els cantautors de la nostra terra a l’illa caribenya. També n’és un clar exemple el recent projecte d’agermanament amb  Veneçuela, país convidat d’aquesta darrera 21a edició, que propicia un cicle de concerts dins la programació regular del Barnasants on artistes de primer nivell com Cecilia Todd o José Delgado van apropar-nos a les seves arrels a través de la seva música.

 

Barnasants Madrid, nova seu de la cançó d’autor

La primera edició del Barnasants Madrid du a la capital de l’Estat noms de la cançó d’autor catalana de referència com Quico Pi de la Serra, Joan Isaac, Roger Mas i Ivette Nadal que compartiran escenari la segona setmana de setembre a la Sala Berlanga de Madrid.

 

Ivette Nadal serà l’encarregada el dia 8 de setembre d’obrir el cicle amb la presentació del seu nou treball Tornar a mare. L’àlbum arriba després d’un any de recuperació i lluita d’un trastorn alimentari, i  presenta cançons que parlen de l’anorèxia des de la ironia i amb el convenciment de la superació. Publicat el passat mes de gener gràcies a una campanya de mecenatge, es pot emmarcar principalment dins el pop-rock amb pinzellades de rumba, folk, indie pop i amb un bonus track només disponible en streaming de sonoritat electrònica. Nadal és autora de totes les cançons del disc que ha produït amb la col·laboració del guitarrista Roger Pistola. L’àlbum també compta amb la col·laboració vocal de Manolo Garcia al tema “No saps el mal que em fas” i de Joan Colomo a  “Aquest parany”.

 

L’endemà, divendres 9 de setembre, pujarà a l’escenari Joan Isaac que també presentarà el seu darrer treball, Joies Italianes i altres meravelles. Gran referents musical de la cançó d’autor catalana, el cantautor reinterpretarà temes d’autors italians consagrats (Enzo Jannacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Dalla, De Gregori, Fossato, Tosca o Fabrizio André), i cançons de veus més joves (Samuele Bersani o Vinicio Capossela). Les altres meravelles són peces d’amics (Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute, Luis Pastor), que Joan Isaac confessa que hauria volgut escriure ell mateix i que ara interpreta.

Roger Mas serà a la Sala Berlanga el dissabte 10 de setembre presentant les cançons del nou disc Irredempt, en un concert íntim i especialment pensat per aquest dia. Amb la veu i l’instrument com a centre,   compartint amb els assistents històries d’amor i de guerra, de passat, present i futur; d’anhels i enyorances, de fets reals i d’imaginaris…Un concert inspirat en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món, amb lletres que  mesclen la llengua del carrer, la literària i els parlars que es perden, i amb l’habitual espontaneïtat i peculiar atmosfera que crea l’artista amb la complicitat del públic.

Per últim, clausurarà aquesta primera edició Quico Pi de la Serra, presentant el seu àlbum número 22, dues tasses, el dia 11 de setembre. El treball inclou noves cançons i temes instrumentals i alguna referència a d’altres autors com és el cas de L’escola de la Ribera d’Ovidi Montllor. Retrats personals i socials que amb l’enfocdel cantautor prenen un significat especial. Sense tabús ni dramatismes però alhora amb la contundència, sensibilitat i sornegueria que li són propis D’altra banda, hi trobarem cançons emblemàtiques de diferents èpoques i que no han figurat al repertori del format i disc anterior, QuicoLabora.

  ')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació