Barnasants - Capçalera
Actualitat

Els Hermanos Cubero presenten en primícia al Barnasants ‘Arte y Orgullo’, el seu nou disc

Els Hermanos Cubero, Roberto i Enrique, seran al Barnasants aquest dissabte 19 de març oferint un concert al Casinet d’Hostafrancs el mateix dia que surt a la venda el seu darrer treball, ‘Arte i Orgullo’. Sense limitar la seva música a un estil concret, creen temes que són un híbrid entre la tradició castellana i la música rural dels Estats Units, precursora del blues. Originaris de L’Alcàrria, Guadalajara, però residents a Barcelona, presenten aquest tercer àlbum en primícia al festival de cançó d’autor, obrint una porta a tota mena de paisatges sonors, partint de la traça per l’ofici i l’empoderament que suposa reivindicar els seus orígens, ja siguin culturals o de classe.

D’una manera enginyosa i valenta, els Hermanos Cubero posen en valor els gèneres clàssics del folklore castellà com són les jotes, els pasacalles, els corridos, las segundillas, els paloteos… i s’arrisquen amb temes propis basats en ritmes tradicionals i altres patrons més lliures, sense oblidar les seves arrels però sempre amb referents com Bill Monroe, Stanleny Brothers o Merle Haggard. En directe, el duet es presenta amb guitarra, mandolina i dues veus. Com ells mateixos afirmen “Si el que toca la dulzaina es dulzainero, nosotros tañendo cuerdas seremos cordaineros”.

‘Arte y Orgullo’ surt al carrer aquest proper dissabte i està compost per tretze temes. És el quart títol del grup que va publicar ‘Cordaineros de la Alcarria’ l’any 2010, ‘Flor de canciones’ el 2013 i l’EP ‘A burrasca perdida’ l’any passat. El nou treball ha estat gravat en tres sessions, dos d’elles a Sant Feliu de Llobregat i la tercera en Valdetorres de Jarama, buscant un so natural i nítid de les veus, la guitarra i la mandolina, sense cap instrumentació addicional.

Els Hermanos Cubero van rebre el premi europeu de Nova Creació de Folklore Agapito Marazuela l’any 2010, fet que va suposar el seu debut discogràfic i el salt als escenaris. Des de llavors han portat el seu so a escenaris dispars com ara festivals de música folklòrica (Pirineos Sur, Folk Segòvia, Fira Mediterrània de Manresa, Etnosur, Folkomillas, Poborina, Demanda  Folk …), festivals de música independent (Festival de Jazz de Barcelona, Sonorama Monkey Week, BAM Barcelona Acció Musical, Bestialc …) i en sales que de formen part habitualment del circuit del pop rock (El Sol de Madrid, Porta Coeli a Valladolid, Residència a Bilbao …).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

HERMANOS CUBERO

DISSABTE 19 DE MARÇ

CASINET D’HOSTAFRANCS  21H

ENTRADES ANTICIPADES 10€

(Taquilla 12 €)

hermanoscubero2

')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació