Barnasants - Capçalera
Actualitat

El Barnasants clausura la seva XXI edició amb el concert de presentació oficial del nou disc de Joan Isaac

El concert de cloenda tindrà lloc dijous 14 d’abril a les 21.00h al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat
[VENDA D’ENTRADES]

A la presentació de Joies Italianes i altres meravelles, Joan Isaac estarà a acompanyat de Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Roger Mas, Sílvia Comas, Luis Eduardo Aute, Luis Pastor i Enric Hernaez, entre d’altres

Amb aquest darrer concert, el Barnasants tanca una edició amb més de 100 concerts, 8 produccions pròpies, dues noves seus i Veneçuela com a primer país convidat

Luis Eduardo Aute guanya el Premi Barnasants a la trajectòria artística i el Col·lectiu Ovidi Montllor és guardonat amb el Premi Barnasants a l’activisme cultural

El proper dijous 14 d’abril el Barnasants clausura la seva XXI edició amb un concert molt especial de Joan Isaac, que presentarà oficialment el seu darrer treball Joies Italianes i altres meravelles acompanyat, entre d’altres, de Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Roger Mas, Sílvia Comas, Luis Eduardo Aute, Luis Pastor i Enric Hernaez. Aquest últim concert del festival tancarà  una edició de més de 100 concerts repartits al llarg de tres mesos de durada, que ha programat els cantautors més destacats tant a nivell internacional com dels Països Catalans. Igual que la inauguració, el darrer concert del Barnasants tindrà lloc al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, un dels escenaris clau del festival que enguany celebra el 25è aniversari.

P1020533

A Joies italianes i altres meravelles Joan Isaac s’apropa a la cançó italiana i reinterpreta temes d’autors italians consagrats (Enzo Jannacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Dalla, De Gregori, Fossato, Tosca o Fabrizio André), a més de veus joves (Samuele Bersani o Vinicio Capossela). Les altres meravelles són peces d’amics (Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute, Luis Pastor), que Joan Isaac confessa que hauria volgut escriure ell mateix i que ara interpreta. La passió de Joan Isaac per la música italiana va néixer a finals dels anys setanta i a començaments dels vuitanta, i va aportar-li lluminositat i color a la seva curiositat musical.

En paraules de l’artista, “Aquest projectes es podria  resumir com una declaració d’amor a una música que estimo i a un país que m’apassiona, Itàlia. Seguint en la meva obsessió per la clepto-músico- mania, que vaig iniciar al 2004 amb la publicació de “Joies Robades”, aquest és un treball centrat quasi exclusivament en cançons italianes d’autor. La cançó d’autor italiana és una gran desconeguda en el nostre país, amb l’excepció d’artistes com Paolo Conte o Franco Battiato, arribats potser massa tard a les nostres orelles. Però la música d’autor italiana és molt més que un parell d’artistes, és una cançó rica i polièdrica que ofereix un ventall d’autors excepcionals. He escollit deu cançons d’autors de diferents generacions, des de Enzo Jannacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Dalla, De Gregori, Fossati, Tosca o Fabrizio de André a músics joves com Samuele Bersani o Vinicio Capossela. Ha estat una feina delicada i difícil en la adaptació dels textos al català amb un rigor quasi malaltís per conservar el sentit i l’emoció que cada cançó porta a dins”

21 anys de Barnasants, 21 anys de compromís i protesta

Amb Joies Italianes i altres Meravelles es clausura la XXI edició del Festival Barnasants que ha programat més de 100 concerts al voltant del compromís i la protesta. Consolidat en el seu format i amb una clara vocació de ser referent internacional en el seu gènere, el festival segueix posicionant-se com a punt de trobada intergeneracional dels cantautors, creant xarxes i establint complicitats dins el sector. Entre les novetats d’enguany, destaca l’estrena de la figura de país convidat, que ha portat el festival a celebrar un focus de concerts centrats en Veneçuela, fent de l’abril un mes llatinoamericà on han sonat algunes de les veus imprescindibles del panorama cultural veneçolà, com Cecilia Todd, Amaranta i José Delgado.

Una altra de les novetats ha estat el gran volum de produccions pròpies, fins a vuit, una sèrie de concerts especials i únics amb un marcat accent reivindicatiu: Alguns exemples en són Jotes de Combat, concert inaugural del Barnasants que reivindicava la jota com a cançó protesta, Sota les cunetes, justícia! dirigit per Alfons Olmo i dedicat a la memòria democràtica en record als centenars de víctimes republicanes del franquisme, el concert feminista de celebració de 25 anys de la Llibreria Pròleg, o l’aquelarre que va acollir la Sala Luz de Gas  en record a Javier Krahe, Cançons atees i altres textos. A més, el Barnasants també ha inaugurat dues noves seus, el CIC Fassina de Sant Sadurní d’Anoia, que s’ha estrenat com a escenari del festival acollint un concert de Cris Juanico, i el Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal, Subirats, on es va poder escoltar un concert de Verdcel.

Aquest any, el Barnasants ha continuat mantenint cicles ja consolidats com el Cose di Amilcare que, emmarcat dins el festival, aporta una programació de vetllades amb alguns dels artistes italians més destacats en la cançó d’autor del país del Festival Tenco, esdeveniment germà del BarnaSants. D’aquesta manera, el festival segueix com a porta d’entrada a Catalunya i Espanya d’alguns dels cantautors europeus, i de l’altra banda de l’Atlàntic, més reconeguts.  

Els premis Barnasants a la trajectòria i a l’activisme cultural

A l’espera de l’entrega dels Premis Barnasants, s’avancen avui dos dels premis més rellevants: el Premi Barnasants a l’activisme cultural, i el Premi Barnasants a la trajectòria artística, dos guardons honorífics per reconèixer la carrera i la dedicació de persones destacades del món de la cançó d’autor.

El Premi Barnasants a la trajectòria artística s’entrega enguany a Luis Eduardo Aute. Aute, no necessita presentació ja que ha estat una de les grans veus del panorama de la cançó d’autor a casa nostra. Fill de pare català i mare filipina, començà la seva carrera professional el 1967 i ha editat més d’una trentena de treballs, convertint-se en un dels cantautors més importants de l’escena internacional, transcendint l’univers musical de parla hispana. Fins al moment, han rebut el Premi Barnasants a la trajectòria artística Silvio Rodríguez, Daniel Viglietti, Maria del Mar Bonet, Francesc Pi de la Serra i Roberto Vecchioni.

Per altra banda, el Premi Barnasants a l’activisme cultural ha estat pel Col·lectiu Ovidi Montllor, en reconeixement al valor inqüestionable  de la seva tasca que pretén donar a la música en valencià “la dignitat i la projecció que es mereix als mitjans de comunicació”. Actualment aquest col·lectiu compta amb més de 100 grups integrants i tracta de cohesionar internament el sector de músics i cantants que s’expressen en valencià. Cada any entrega els Premis Ovidi Montllor, que s’atorguen anualment als artistes que publiquen música en valència. La primera edició d’aquesta convocatòria va ser l’any 2006. Són Premi Barnasants a l’activisme cultural Fernando González Lucini, Antonio Franco,  Josep Lluís Marcé, les Cotxeres de Sants i Joan Manuel V. Parisi i el Club Tenco.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

JOAN ISAAC – Cançons italianes i altres joies

DIJOUS 14 D’ABRIL

TEATRE JOVENTUT (L’HOSPITALET)

20.30 H / 18 €

')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació