Barnasants - Capçalera
Actualitat

Connexió Occitània Catalunya

El passat dimarts, La XVII edició de Barnasants – Cançó d’Autor va presentar la consolidació dels lligams dels festival amb dos certàmens germans: l’Estivada de Rodés i el Sèm e serem, Festival musical occitano-català. A la presentació hi varen ser presents Eric Herrera (Badabadoc), Marc Serrats (Xerramequ Tiquismiquis), i Joan Garriga(La Troba Kung-fú, Dusminguet).A continuació, es va llegir la Declaració a favor de l’Estatut Legal de l’Occità, una declaració de suport dels tres festivals i dels governs de la Generalitat de Catalunya, el Conselh Generau d’Aran i el Conseil Régional de Midi-Pyrénées a la manifestació a favor d’un Estatut Legal per a l’Occità que se celebrarà a Tolosa el proper 31 de març.

Aquesta declaració va comptar amb la presència de: Yvonne Griley, Directora General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Carlos Barrera, Síndic d’Aran, Jèp de Montoya, cap de cultural del Conselh Generau d’Aran, Guilhèm Latrubesse, conseller regional de cultura occitana de la Regió Miègjorn-Pirenèus (Midi–Pyrénées), i Sarah Vidal, regidora de cultura de l’Ajuntament de Rodés (Rodez).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al final del matí es va dur a terme la signatura d’acords de cooperació entre els festivals. L’acte es va cloure amb la presentació i signatura dels acords de cooperació del BarnaSants amb l’Estivada de Rodés, el segon festival cultura més important de Midi-Pyrénées, i Sèm e serem, que permetran l’intercanvi d’artistes, la col·laboració en forma de coproduccions i que els festivals occitans esdevinguin una plataforma de promoció de la cançó catalana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


LA PROGRAMACIÓ OCCITANA AL BARNASANTS

El Festival està presentant aquesta setmana un cicle de quatre concerts amb 3 artistes i formacions occitanes i un espectacle de nova creació coproduït pels tres festivals que aplega artistes de renom catalans i occitans. El cicle va començar amb Nadau el passat Dimecres 7 de març a L’Auditori (BCN). La formació de cançó més emblemàtica d’Occitània va néixer al 1973 i és un símbol de lluita per la seva llengua i cultura. Després d’anys sense actuar en terres catalanes i amb quinze àlbums a les espatlles, recuperen el so d’alguns instruments que havien caigut en desús i els fusionen amb les sonoritats més modernes.

Ahir, Joan-Marc Leclercq va actuar al Centro Galego (BCN). L’Històric cantautor rocker de Tolosa de Llenguadoc que va irrompre a l’escena el 1977. Després de fer-se un nom a l’escena alternativa de l’Estat francès, va reconduir la seva carrera per escriure cançons en occità.

Demà dissabte 10 de març continuen els concerts, per començar la tarda, Primaël e Los del Tiwizi (Dissabte 10 de març, Centro Galego (BCN). El grup Los del Tiwizi posa el seu talent al servei de les cançons del jove cantautor de Tolosa Primaël per endinsar-se en el ‘Trobar nou, l’estil de la nova jove cançó d’autor occitana que troba les seves arrels en les sonoritats dels trobadors de l’Edat Mitjana.

BELDA & GARRIGA: Ò.K. BRIGADA INTERNACIONAL 

I a les 21:30 tenim totes i tots una cita molt important: Belda & GarrigaÒ.K! Brigada Internacional (Dissabte 10 de març, sala Luz de Gas (BCN). Un grapat de cançons i lluites a càrrec de la fusió del Conjunt Badabad’Òc i quatre veus: Joan Garriga –de La Troba Kung-Fú–, Gigi –dels mítics Nux Vomica (Niça)–, Stefano de Lou Seriol –de Las Valadas (el Piemont)– i Carles Belda. Catalunya i Occitània. La unió fa la força. Tot ben mesclat i sacsejat en directe. Aquest espectacle és una coproducció dels Festivals Estivada de Rodés, Sèm e serem i BarnaSants, i estem SORTEJANT entrades! Participa! 

 

')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació