Barnasants - Capçalera
Actualitat

Barnasants 2012: Nosaltres som la Cultura // La Banda Municipal del Polo Norte i Mazoni

La XVII edició de Barnasants – Cançó d’Autor(www.barnasants.com) ha realitzat per a la seva edició de 2012 una campanya de 9 curtmetratges de 41 segons amb la càmara lomogràfica LomoKino de la qual ja varem parlar en l’entrada anterior. Actualment ja estan disponibles 5 dels 9 curts al Canal Vimeo del festival: www.vimeo.com/barnasants, i properament ho estaran tots. Cada curtmetratge està protagonitzat per un/a artista programat/da en aquesta 17ena edició, participen: Sanjosex, Anna Roig i l’Ombre de ton Chien, el Niño de la Hipoteca, Pulpopop, L’Etern Retorn, Cesk Freixas & Pau Alabajos, Roger Mas & La Cobla de Sant Jordi, i, Mazoni i La Banda Municipal del Polo Norte, que actuen a finals d’aquesta setmana, el divendres 24 i el dissabte 25 de febrer respectivament.

Barnasants 2012 // LA BANDA MUNICIPAL DEL POLO NORTE // Nosaltres som la cultura #5 from Barnasants Cançó d’Autor on Vimeo.

El món de la cultura s’està veient greument afectat per la crisi i per les retallades en la matèria, per aquesta raó els curts formen part de la serie “Nosaltres som la Cultura”. Cada artista mostra una frase que busca fernos reflexionar sobre la situació de la cultura en el context actual, frases o paraules carregades de sentit, escollides minuciosament per transmetre un missatge que cadascú sabrà interpretar, creadors i consumidors.

Barnasants 2012 // MAZONI // Nosaltres som la cultura #3 from Barnasants Cançó d’Autor on Vimeo.

El Festival sempre ha apostat per altres disciplines més enllà de la música; artistes plàstics, fotògrafs i il·lustradors han anat donant lloc poc a poc a la que està considerada una de les millors cartelleries entre els festivals de música. Aquest any s’ha apostat també per el cinema de petit format, gracies a la càmera lomogràfica que filma amb rodets de 35mm. La LomoKino transmet un missatge de proximitat, d’accessibilitat, de quelcom que pot ser creat per el públic en general. Aquesta autenticitat i manualitat que la caracteritzen ens fan retrobar el cinema i sensacions que l’era digital ens ha anat fent perdre. Aquest cinema de petit format comporta a més un treball en equip que la fotografia no acostuma a incentivar. El resultat son petites pel·lícules, totalment d’autor, experimentals i espontanies que no amaguen errors ni defectes i compten amb la complicitat dels artistes mostrant el moment tal i com va ser. Son petits fragments de realitat molt fidels i sense maquillatge ni repeticions.

     

*totes les fotos del making of les trobareu a http://followgram.me/barnasants

Per a més informació, podeu apropar-vos al canal vimeo del festival: www.vimeo.com/barnasants on es publiquen les pel·lícules a mesura que avança el festival.

Més reaccions a:

Blog de Juan Miguel Morales: http://juanmiguelmorales.blogspot.com/2012/02/la-banda-municipal-del-polo-norte.html

Coolture Mag: http://coolturemag.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2523&catid=36&Itemid=27

Gafapastas: http://www.gafapastas.com/barnasants/

Urban Closet: http://www.urbancloset.es/un-barnasants-de-cine-con-lomokino/

Shook Down: http://www.shookdown.es/?p=3236&preview=true

Modernas de Barcelona: http://www.modernasdebarcelona.com/2012/02/barnasants-2012-lomokino-nosaltres-som.html

Lo llaman Pop: http://www.lollamanpop.com/barnasants-y-lomography-colaboran-en-la-campana-nosotros-somos-la-cultura/

  ')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació