Barnasants - Capçalera
Actualitat

Reprenem la programació a Mallorca amb 8 concerts aquesta tardor a Sa Pobla i Manacor  

  • La mallorquina Maria Hein hi farà la presentació oficial  del seu nou disc el 20 de novembre a Manacor. 
  • Continua l’aposta per una programació que reivindica  els nous talents emergents de les Illes Balears, les  propostes d’autor en llengua catalana, un exquisit  equilibri de gènere i la descentralització territorial.  
  • La programació s’enceta el 9 d’octubre, coincidint amb  la Diada Nacional del País Valencià, i clourà el 20 de  novembre, aniversari de la mort del dictador franquista.  

L’edició 2021 del Barnasants Illes Balears, lluny d’haver acabat el passat 18 de juliol després del concert antològic de Maria  del Mar Bonet i Borja Penalba al Teatre Principal de Palma amb les entrades exhaurides, continua aquesta tardor a Mallorca i s’estendrà fins al mes de novembre, amb 8 concerts, la majoria dels quals propostes emergents de cantautors mallorquins i menorquins.

Amb l’objectiu de consolidar el seu caràcter  confederal i les complicitats establertes amb diferents organismes i agents d’un  territori que comparteix llengua i cultura, el festival de referència de la cançó  d’autor ha sumat una seu més a la seva programació baleàrica: Sa Pobla.

Així,  l’espai cultural Sa congrecació de Sa Pobla se suma a la llista de seus i espais ja  existents del Barnasants, el projecte de cultura d’autor en xarxa més important  d’Europa, amb més de 150 concerts anuals repartits entre Catalunya, les Illes  Baleras, el País Valencià, la Catalunya del Nord i l’Alguer. Dels 8 concerts  programats aquesta tardor, 6 es duran a terme a Sa Pobla i 2 a Manacor.  

A més, aquesta programació de tardor estarà formada per 4 propostes femenines i  4 propostes masculines, quelcom que mostra un cop més la clara voluntat del  festival d’oferir un espai que reconegui el talent femení en igualtat de condicions.  D’altra banda, les propostes d’aquesta tardor seran totes d’artistes joves i en llengua catalana, un fet que el Barnasants considera que és la prova fefaent que el  nou talent local en llengua pròpia hi és; ara només falten les polítiques culturals  adequades per tal que rebi l’impuls necessari. 

Com ja és habitual en el Barnasants, les dates escollides del festival no són mai a  l’atzar. Així doncs, coincidint amb la Diada Nacional del País Valencià per tal de  reivindicar els lligams culturals, històrics i lingüístics existents entre aquest territori  i Mallorca, Marga Rotger i Amulet seran els encarregats d’encetar aquest cicle de  tardor del festival Barnasants a Sa Congregació de sa Pobla, el proper 9 d’octubre a  les 19:30 h. Aquest espai també serà la seu dels propers quatre concerts, repartits  en dos dies. Així, el 23 d’octubre serà el torn del manacorí Miquel Serra i de  l’artista emergent menorquí Borja Olives. El primer divendres de novembre, dia 5,  viurem un vespre de temàtica menorquina amb dos artistes consolidats: Clara  Gorrias i Leonmanso. És la primera vegada que la menorquina actua al  Barnasants Illes Balears amb un concert íntim, a piano i veu, en què sonarà música  Mediterrània amb certs detalls de jazz. El menorquí Leonmanso torna a l’edició  d’enguany després de dos anys sense fer-ho. 

Manacor també serà l’escenari de dos concerts d’aquest cicle de tardor. El divendres  19 de novembre, dins del marc de les Jornades Professionals que organitza el  Barnasants, actuaran Glòria Julià i Víctor Leiva.  

Finalment, clourà la programació de tardor la mallorquina Maria Hein amb la  presentació oficial del seu disc debut, Continent i contingut el dissabte 20 de  novembre a Manacor, el dia de l’aniversari de la mort del dictador franquista,  Francisco Franco. Una bona manera de recordar que només la cultura pot combatre  la barbàrie, tal com crida l’eslògan de l’edició d’enguany del Barnasants.

les entrades es poden aconseguir a barnasantstickets.cat

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació