Barnasants - Capçalera
Actualitat

Inauguració 2016 / La revolució s’escriu amb Jota / Jotes de combat: compromís i poesia

La XXI edició del Barnasants cançó d’autor, començava, de manera inusual al hall del Teatre Joventut, entre cues i rialles, amb la rondalla, l’agrupació de joves capitanejat per Guardet lo Cantador que junt amb la banda, que improvisen cançons de temàtica satírica tot fent rimes gens innocents, sobre les petites condemnes  de la quotidianitat  i sobre l’actualitat; Transvassament de l’Ebre, Independència, casos de corrupció política, nous governs de regeneració.

La rondalla va ajudar als acomodadors i acomodadores a seure a les seves respectives localitat, el teatre s’omplia, efervescent, desbordant d’interès per a una inauguració festiva i combativa del Barnasants 2016.

El primer dels parlaments va ser a càrrec de l’alma mater del projecte, Pere Camps, el discurs inaugural del Barnasants XXI, l’edició de 2016 que dóna el tret de sortida al festival de cançó d’autor, dels més rellevants d’Europa. Una trobada on cada any els cantautors i les cantautores presenten els seus treballs , les seves procedències i la seva cultura enriqueixen la mostra, vinguin de la geografia dels Països Catalans, de les nacions de la península ibèrica, la riba nord del mediterrani o dels pobles amics amb vocació internacionalista. En aquesta edició la mostra es dedica a la memòria del cantautor castellà Javier Krahe, la cantautora a l’exili Teresa Rebull, l’actriu i directora escènica Rosa Novell i a totes i cada una de les víctimes del fanatisme religiós.  Pels que no vàreu assistir o voleu revisitar les seves paraules ho podeu fer en aquest enllaç, sense censura ni edició, tal com raja.

El recital va començar sense més dilació, i un rere l’altre, varen anar passant els ideòlegs  de l’espectacle Arturo Gaya aka Quico el Célio, Quique Pedret aka el Noi i Jordi Fuster aka el Mut de Ferreries, la cantant i compostiora palmesana Miquela Lladó, la també compositora i cantant saforenca Eva Dénia i el músic i cantant castellà Eliseo Parra i la currua de músics, propis i convidats  . Jotes de tots els racons dels països catalans i més enllà, mordaços relats del canvi social d’ahir, d’avui i de demà. Un espectacle que posa de relleu que l’Ebre no és frontera, que serveix d’aliment per a les neurones i que produeix  gaudi a un públic absolutament entregat i còmplice.

El Barnasants d’enguany dedica una especial atenció a la jota i a la cançó d’arrel crítica present en les cultures dels pobles de la peninsula ibèrica amb espectacles com: Arte y Orgullo dels castellans Hermanos Cubero, Cor de Carxofa: Poesia vs. Cançó Improvisada, Maria Arnal i Marcel Bagès, i els ja habituals Verdcel. Podeu consultar la programació sencera del festival de cançó d’autor on la paraula i la música són l’eina per a la transformació social.

Salut i Cultura, sense cultura guanyen ells,

  ')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació