Barnasants - Capçalera
Actualitat

GIOVANNA MARINI PREMI BARNASANTS 2018 a la trajectòria

Els “fogli volanti” han explicat la historia no oficial d’Itàlia. Cantar-los avui significa no oblidar-los i continuar-los a fer volar.
El concert de la 23a edició al teatre Joventut ens va descobrir cançons de lluita i que mostren una historia que no es troba escrita en els llibres.
Giovanna Marini neix a Roma ara fa 81 anys, de família de músics. A principis del anys 60 troba un grup de intel•lectuals, entre els quals Pier Paolo Pasolini, Italo Calvino, Roberto Leydi, Gianni Bosio, Diego Carpitella i descobreix el cant social i la història oral cantada.
Comença la seva activitat amb cants politics i socials l’any 1964. L’any 1974, amb un grup de músics, crea la Scuola Popolare di Testaccio a Roma.
L’any 1976 crea el “Quartetto Vocale” pel qual composa des d’aleshores les “Cantate” i amb el qual va a molts concerts i tournées per Itàlia i l’estranger.
L’any 2002, amb Francesco De Gregori, enregistra el disc ”Il Fischio del Vapore” que te un número excepcional de vendes. Enregistra després més discos: “La torre di Babele” “Le ceneri di Gramsci” i “La ballata del carcere di Reading”.
L’últim disc, amb la coral “Inni e canti di Lotta”” junt amb la “Banda della Scuola Popolare di musica del Testacció” és “Ed un pensiero ribelle in cor ci sta!” fet al 2016, en ocasió dels seus 80 anys.
')}

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació