Barnasants - Capçalera
Actualitat

El director de Barnasants, Pere Camps, guardonat amb el Premi KM 13.774, que concedeix la Fundació Casa Amèrica de Catalunya.

L’activista cultural, promotor i programador musical Pere Camps i Campos ha estat distingit amb el Premi KM 13.774 que concedeix la Fundació Casa Amèrica Catalunya. Amb aquest guardó, la centenària entitat catalana vol reconèixer la tasca constant i entusiasta de Pere Camps per difondre i promocionar les músiques d’arrel i cançons d’autor de l’Amèrica Llatina i de Catalunya com a eina cultural que contribueix de forma rellevant al reforçament dels vincles a banda i banda de l’Atlàntic

El Premi KM 13.774 es va lliurar ahir 31 de març a Pere Camps, durant el concert de la cantautora colombiana Marta Gómez, al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat, en el marc del Barnasants.

Marta Gómez al Joventut

Pere Camps va fundar al 1995 el Barnasants cançó d’autor, projecte cultural que dirigeix des d’aleshores i que enguany compleix la seva edició número 28. Barnasants ha acollit any rere any nombrosos concerts d’intèrprets de música d’autor de gairebé tots els racons de l’Amèrica Llatina i el Carib a més d’establir acords de col·laboració amb entitats culturals i musicals de l’Uruguai, Xile o Cuba, entre d’altres països. D’aquesta manera, el Festival Barnasants ha esdevingut un pont cultural de referència entre el continent americà i Catalunya.

“La cançó d’autor és la paraula musicada, la paraula cantada, és el missatge, és una cançó que convida a pensar, a reflexionar… La cançó d’autor aposta clarament per la cultura amb lletres grans. I la cultura, per a qualsevol país, és una inversió estratègica” (Pere Camps)

Pere Camps, guardonat amb el Premi KM 13.774

El Premi KM 13.774 es concedeix a les persones que amb la seva feina construeixen ponts i trajectes que escurcen distàncies entre les dues ribes de l’Atlàntic. La distinció fa referència a la distància màxima que separa Catalunya de l’Amèrica Llatina, concretament des de Port Lligat, a la comarca de l’Alt Empordà, a Hanga Roa, la capital de l’illa de Pasqua, a Xile. El guardó està format amb una peça del mural existent a l’auditori de Casa Amèrica Catalunya.

Amb anterioritat han rebut el Premi KM 13.774 la poeta uruguaiana i Premi Cervantes 2019 Ida Vitale; el crític de cinema i impulsor i director de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, Juan Ferrer; l’escriptor i periodista argentí Martín Caparrós, i la poeta i escriptora uruguaiana i Premi Cervantes 2021, Cristina Peri Rossi.

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació