Barnasants - Capçalera
Actualitat

Concert únic per homeantjar a Jordi Sabatés

  • La vetllada, en forma de ‘breviari d’amor’, reivindicarà el llegat que Sabatés va deixar a la música en una obra prolífica que abraçava múltiples gèneres
  • La figura del pianista i compositor serà celebrada per vells companys i amics com Maria del Mar Bonet, Toti Soler, Chano Domínguez, Lluís Vidal i Rosa Vergés entre altres
  • El concert homenatge serà el pròxim dissabte, 13 de maig, a la sala Luz de Gas de Barcelona

Barcelona, 8 de maig de 2023. – Retem un homenatge col·lectiu a Jordi Sabatés en un concert que porta per títol “Breviari d’amor a Jordi Sabatés”. La vetllada vol reivindicar el llegat que el pianista i compositor va deixar a la música, en forma d’una obra prolífica que passava per múltiples gèneres –cançó, jazz, rock, clàssic, contemporani, tradicional, música per a cinema, entre altres– i a la seva carrera de més de cinc dècades. A poc més d’un any després de la seva mort –10 de gener de 2022–, companys de la música han volgut participar d’aquesta celebració, que tindrà lloc el pròxim dissabte, 13 de maig, a les 21h a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Maria Del Mar Bonet, Toti Soler, Chano Dominguez, Ignasi Terraza, Olvido Lanza, Feliu Gasull, Laura Simó, Lluís Vidal, Francesc Capella, Agustí Fernández, Dani Espasa, Santi Arisa, Telva Rojas, Rosa Vergés i la seva companya i mànager Anna Pomerol recordaran un dels músics més polifacètics de la nostra escena i, per ells, un amic i company de viatge. En els inicis de la seva carrera musical, als anys seixanta, Jordi Sabatés –llicenciat en Física– col·labora amb els grups Pícnic i Om. Participa com a intèrpret i arranjador en el treball ‘Dioptria’ de Pau Riba, juntament amb Toti Soler i coniderat el millor disc de la història del rock català, així com en els primers discos de Maria del Mar Bonet, Ovidi Montllor, i Quico Pi de la Serra. L’any 1971 forma el seu propi conjunt, Jarka, amb el que publica les obres ‘Ortodoxia’ i ‘Morgue o Berenice’.

Sabatés va recuperar la música de Scott Joplin en l’àlbum ‘The Ragtime Dance’ pel qual va ser guardonat amb el Premi Nacional per Empreses Fonogràfiques al 1983 en nom del Ministeri de Cultura; i va reivindicar incansablement les figures de Frederic Mompou i del cubà Bola de Nieve. També va signar el disc històric “Vampyria” (1975) a duet amb Tete Montoliu que ha estat considerat el millor disc de la història del jazz als Països Catalans. A més, a partir del cinema mut va crear espectacles com ‘Música para una ilusión: Universo Chomón’ amb films del cineasta aragonès Segundo de Chomón i l’il·lusionisme del mag Hausson, així com a través de l’obra de Georges Méliès i Buster Keaton. Mitjançant la música, Sabatés unia mons i generava experiències multidisciplinars que el van establir com un dels artistes més versàtils del seu temps, tot plegat amb un grau d’excel·lència que li van valdre reconeixement internacional.

En la present edició del Barnasants, l’aportació de Jordi Sabatés a la música i a l’art es celebrarà en forma d’una vetllada única que serà, també, un clam a la música lliure i a l’amistat.

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació