Barnasants - Capçalera
Actualitat

Barnasants fa volar el Valle de los Caídos a cop de cultura i contra la desmemòria

El projecte cultural en xarxa es posiciona a favor dels drets i llibertats i en contra del feixisme, per exhumar de les institucions l’herència franquista que s’arrossega des de la dictadura a l’estat espanyol.

19/11/2018

 El Barnasants presenta, el proper 20 de Novembre, un curtmetratge de ficció, on es posa en escena la fictícia voladura del Valle de Los Caídos. Per primer cop un festival es posa en marxa per denunciar de manera simbòlica l’auge del feixisme, la desmemòria i la falta de llibertats a l’estat espanyol.

Enguany el projecte cultural posa sobre la taula els 80 anys de l’ocupació de tota la península per part dels militar sublevats que van fer caure el legítim govern de la República, l’auge del feixisme i la xenofòbia als països del continent europeu i a escala planetària, i la desmemòria d’un estat que encara no ha exhumat el franquisme de les seves institucions.

L’activista i director del projecte cultural, Pere Camps, apareix al vídeo on conjura la memòria de tantíssimes persones represaliades, afusellades, exiliades o víctimes de l’atroç dictadura militar que va governar la vida de la ciutadania de l’Estat Espanyol durant 40 anys.

L’Autoria del vídeo 

L’autoria és conjunta entre el col·lectiu artístic La Perrera i la idea original de l’equip de Barnasants, “el nostre objectiu amb aquest vídeo és aplicar justícia poètica, contra el símbol d’uns valors i pensaments que volem desterrar per la nostra societat, i ho volem fer, amb la única arma que tenim a les mans les idees, inspirats per la frase de Pere Camps, la cultura és el kalashnikov del segle XXI” diu un dels autors.

“Una de les màximes de La Perrera és La cultura ens salvarà a tots, parafrasejant un dels nostres professors universitaris. Aquesta ha estat la nostra premisa des del primer dia: utilitzar la cultura com a eina de transformació. Vivim en temps convulsos i tenim clar que la cultura, a més, ha de convertir-se també en una arma de resistència i defensa. És el que ens queda, rebelar-nos des de la creativitat.” afegeix un altre dels responsables del vídeo.

Què és el Barnasants

El projecte es prepara per la seva XXIV edició, plantant la bandera de la resistència amb més de 100 propostes de paraula musicada dels Països Catalans, Europa, Amèrica Llatina i el Carib i altres pobles de la Península Ibèrica a més de 20 seus dels territoris de parla comuna. Amb presentacions de treballs, produccions pròpies i concerts especials, en vora tres mesos, del 25 de gener fins el 14 d’Abril de 2019. Tot posant en relleu la cançó d’autor en directe amb els valors de la democràcia, llibertat, solidaritat i justícia social i esdevenint altaveu i còmplice de les lluites que compatim com poden ser el feminisme i la igualtat entre persones de diferents sexes, els legítims drets nacionals, la defensa de la llengua, l’antiracisme, l’ecologisme.

 

 

Programació Barnasants 2024

Consulta la programació completa del festival d'enguany. Segueix tots els concert i actes de ben a prop

Configuració de Cookies


Tanca Més informació