Barnasants - Capçalera
ProgramacióBS Catalunya
Dv 22/04/2022 20:00 Teatre Joventut , L'Hospitalet de Llobregat

A Theodorakis al Teatre Joventut · CANCEL·LAT

Carregant Esdeveniments


Divendres 30 de setembre · Teatre Joventut (L’H) · 20h · 22€

Divendres 22 d’abril Teatre Joventut (L’Hospitalet) · 20 h · 22 €

Mikis Theodorakis representa la gran revolució de l’escena musical grega del segle XX, apropant la gran poesia de la Grècia moderna a una immensa majoria de públic a través de la música d’arrel popular i de gran qualitat artística. La seva obra és clau per a la renovació de la llengua i la cultura grega.

Va composar més de cent cançons, simfonies, concerts, rapsòdies, preludis, cantates, oratoris, himnes, òperes i ballets. Va musicar tragèdia clàssica i moderna, teatre internacional i cinema, i té editades arreu del món una col·lecció de referències discogràfiques infinita. Fou diputat i ministre en diversos trams de la seva vida i mai deixà de banda i fins al final el seu activisme cultural i polític, des que a la Segona Guerra Mundial s’apuntà a la resistència, primer contra la Itàlia feixista i després contra l’alemanya nazi. Ajudant a escapar a famílies jueves de les autoritats germanes, fou detingut i torturat fins al seu retorn a Grècia a començaments de la dècada dels seixanta, on consolidà la seva enorme popularitat i acceptació del poble grec.

D’entre les dotzenes de distincions amb que fou guardonat, destaquen el Premi al Millor Compositor Europeu (1957) i el Premi Lenin de La Pau (1983).

Mai abandonà la divulgació i la militància, fins la seva mort el 2 de setembre de l’any passat, als noranta-sis anys.

El Barnasants el recorda amb aquest homenatge on alguns artistes referencials s’afegiran al públic assistent a la vetllada, per a reivindicar l’obra i figura d’un dels grans mestres de la història de la música contemporània.

Seu

Teatre Joventut

Joventut, 4
L'Hospitalet de Llobregat,
+ Mapa de Google

Configuració de Cookies


Tanca Més informació