Barnasants - Capçalera
Programació
Dv 14/05/2021 19:30 Cotxeres de Sants , Barcelona

Ramy Essam a les Cotxeres de Sants #PrimaveresÀrabs

Carregant Esdeveniments

Divendres 14 de Maig a l’Auditori de les Cotxeres de Sants 19:30H
En ocasió del desè aniversari de les Primaveres Àrabs, BarnaSants i Cose di Amilcare organitzen un concert especial del cantautor i activista egipci Ramy Essam.

La seva cançó rhal (Vés-te’n), dedicada a Hosni Mubarak, va ser un dels himnes de la revolució de plaça Tahrir l’any 2011. L’any 2014, després del cop d’estat, Essam va haver d’exiliar-se. Des de fa més de sis anys viu entre Finlàndia i Suècia. A Egipte és censurat i si torna l’espera la presó. Després de la publicació al febrer de 2018 de Balaha (Dàtil), el poeta Galal El Behairy, autor de la lletra, va ser detingut i condemnat a tres anys de presó, mentre que el jove director del vídeo, Shady Habash, de tot just 24 anys, va morir per negligència mèdica l’1 de maig de 2020 en la presó de Tora, al Caire, després de més de 800 dies d’empresonament.

Ramy Essam ha estat una de les veus de la revolució de 2011, el cantor de la llibertat d’un poble. Ara és l’artista que canta a l’exili i condemna la repressió del règim egípci, que l’ha convertit en un dels seus principals enemics. En els pròxims mesos es publicarà el seu nou disc, El Amiis El Karoo (La camisa de franel·la). El mes de novembre passat ha estat guardonat pel Club Tenco de Sanremo amb el premi Grup Yorum, dedicat als cantautors que lluiten per la llibertat i defensen els drets humans. El premi vol homenatjar la històrica banda turca: tres membres del Grup Yorum van morir la primavera de 2020 després de llarguíssimes vagues de fam com a última protesta possible contra el seu empresonament, censura i repressió per part del règim d’Erdogan.

 

Seu

Cotxeres de Sants

Carrer de Sants 79
Barcelona, Catalunya 08014 Espanya
+ Mapa de Google
932 91 87 01

Configuració de Cookies


Tanca Més informació