Barnasants - Capçalera
ProgramacióBS Catalunya
Ds 18/02/2023 20:00 Teatre Joventut , L'Hospitalet de Llobregat

Ojos Verdes al Joventut

Carregant Esdeveniments

Ojos Verdes (Miguel de Molina in memoriam) un viatge musical per la crònica sentimental d’Espanya a partir de la biografia de Miguel de Molina (1908-1993). Un homenatge a aquell que va donar a conèixer cançons tan memorables com “La bien pagá”, “Ojos verdes” o “El día que nací yo”, i que va haver de pagar un preu molt alt per exigir-se a sí mateix viure amb autenticitat.

Ojos Verdes reivindica la cançó popular espanyola com una part de la nostra essència: és un tipus de música que injustament es relaciona amb el franquisme i que per tant tothom intenta esborrar de la memòria col·lectiva. No obstant això, la copla neix a la República i connecta directament amb les nostres arrels més pures, més populars i més autèntiques.
Aquesta obra, escrita i dirigida per Marc Vilavella, és també un crit contra els prejudicis que van marcar la biografia personal i artística de Miguel de Molina, la seva història. Una història vigent, atès que el món encara està impregnat d’aquests prejudicis cap a les llibertats individuals i col·lectives. La copla, la festa gitana, el cafetín árabe, Lorca, el sentío, el coraje, el duende, el quejío, la guerra, la llibertat, els artistes, els exiliats, els rojos, els nacionals, la ràdio…

Dramatúrgia i direcció: Marc Vilavella
Direcció musical: Marc Sambola
Veu en off: Quim Dalmau, Arnau Puig, Xavi Casan
Coreografia: Candela Díaz Sanz

Intèrprets:
Marc Vilavella, Gracia Fernández, Albert Mora, Candela Díaz Sanz, Marc Sambola

Ojos Verdes és un espectacle per als sentits, per a la consciència i per a l’emoció.
Espectacle en castellà Durada: 1 h 35 min

Seu

Teatre Joventut

Joventut, 4
L'Hospitalet de Llobregat,
+ Mapa de Google

Configuració de Cookies


Tanca Més informació