Barnasants - Capçalera
ProgramacióBS Catalunya
Dl 24/07/2023 21:00 Teatre Apolo de Barcelona , Barcelona

Lila Downs al Teatre Apolo – Gira Dos Corazones

Carregant Esdeveniments

Dilluns 24 de juliol · Teatre Apolo de Barcelona· 21:00h · Entre 33,60€ i 44,80€

Gira Dos corazones – Concert Extraordinari de la 28a Edició del Barnasnats

Lila Downs una de les artistes més influents d’Amèrica Llatina torna amb la gira mundial Dos Corazones al Teatre Apolo de Barcelona. Les seves pròpies composicions combinen gèneres i ritmes tan diversos com a ranxeres i correguts mexicans, boleros, estàndards de jazz, hip-hop, cúmbia i música popular nord-americana.

Una de les veus més poderoses i singulars, torna amb la gira mundial en què estrenarà algunes de les cançons de el seu nou disc ‘La Sánchez’ (Sony Music 2023) que veurà la llum aquest estiu i inclou composicions creades durant la pandèmia, amb lletres molt sentimentals i de dol per la mort del seu marit Paul Cohen.

Amb una personalitat única, les cançons de Lila Downs narren històries commovedores i amb una , denúncia la injustícia social, els problemes de la immigració i la defensa de les dones, especialment les indígenes i les treballadores.

El nou treball ‘La Sánchez’ , en referència al seu cognom matern, conté sons del nord del seu Mèxic natal, fa un homenatge a la seva influència materna i narra vicissituds de les relacions personals i socials. El seu catorzè  treball està produït per Orlando Aispuro, guitarrista i productor que ha col·laborat amb artistes com Carín León, C.Tangana o la banda mexicana Matisse.

La seva discografia compta amb nou àlbums d’estudi i Chavela Vargas la va nomenar com a successora. A les seves composicions combina diversos gèneres i ritmes diversos com ranxeres i correguts mexicans, boleros, estàndards de jazz, hip-hop cúmbia i música folklòrica nord-americana. Lila canta en castellà, anglès i diversos idiomes nadius americans com zapoteco, mixteco, náhuatl, maya i purépecha.

Ha cantat a duo amb artistes tan diversos com Rocío Durcal, Mercedes Sosa, Caetano Veloso, Juanes, Norah Jones, Juan Gabriel, Natalia Lafourcade, Carlos Santana, Nina Pastori, Diego el Cigala, Aida Cuevas, Bunbury i Rozalén, entre d’altres.

Lila Downs Sánchez va créixer entre Minnesota, els Estats Units, i la ciutat d’Oaxaca, a Mèxic. La seva mare pertany al grup indígena mixteco i el seu pare era escocès-nord-americà. Lila Downs ha escrit sobre la resistència Indígena, la necessària protecció de les plantes i menjars sagrats de la seva cultura oaxaquenya i el respecte a les tradicions del continent americà.

Seu

Teatre Apolo de Barcelona

Av. del Paral·lel, 59
Barcelona, 08004

Configuració de Cookies


Tanca Més informació