Home / Paraules de Barnasants / Quan érem capitans d’abril…….

Quan érem capitans d’abril…….

 

Jo no vaig ser-hi als concerts de la Maria del Mar i el Quico l’any 1979 PER CORPUS AL ROMEA com una bona part de les persones que sí estàvem “in corpo et anima” al concert Barnasants Quico/Maria del Mar al Joventut 2017.

Jo aleshores, com altres, era una estudiant d’Espanya que havia escoltat discos de la Maria del Mar i el Quico i aprés algunes cançons emblemàtiques d’ambdós, com molta altra gent compromesa amb la lluita antifranquista, seguidors de la nova cançó sense saber-ne català.

L’any 79 tot estava per fer i les ganes de canviar el món tenien la banda musical dels referents del concert : Quico, Maria del Mar, Ovidi, Toti Soler…i altres com l’imprescindible Ceca tan estimat pel Quico.

Molt després, “L’amour, l’après-midi…”m’enduren a viure a Catalunya, estimar la nostra gent , parlar i gaudir de la seva llengua.

Per a tot aquest vell públic i pel nou jove ha estat el nostre concert de Corpus 2017 i així ho hem viscut i gaudit, sense nostàlgia d’allò on mai van ser-hi, i amb tota la curiositat i l’entusiasme de participar en una celebració nova. Els dos protagonistes de la nit van escenificar un retrobament joiós “d’Amic, Amada” en un concert d’ara, que com deia el poeta és demà.

L’ambient era propici i màgic per a un concert especial: Maria del Mar/Quico Quico/Maria del Mar.

I realment la conjunció es va produir i van trobar sobre l’escena dos artistes magnífics que van crear un espectacle diferent. Van poder gaudir de la complicitat i generositat entre ambdós a l’hora del repertori escollit i els arranjaments. No va ser un “revival” sinó un concert nou i únic que traspuava l’estima i l’admiració professional de dos grans creadors i persones.

Excel·lents músics van arropar cadascuna de les composicions i va ser un autèntic plaer recuperar cançons en veus diferents i emocionar-te amb els noms i la poesia de tota la nostra vida.

Gracias a la vida” que ens ha regalat l’oportunitat de passejar pel nostre temps vital i sentimental amb el so de les cançons de dos treballadors de la cultura. T’estimem Maria del Mar, t’estimem Quico…

 

maite

 

 

*foto: Juan Miguel Morales

I també...

ciclo-documentales-barnasants-chicho-sánchez-ferlosio-guillem-izquierdo-juan-miguel-morales-(3)

BS18 Crònica #7: Violeta, Chicho i les desestabilitzadores de la realitat

Per Marta Vallejo A mitjans dels anys noranta, en plena eufòria clintoniana, el Manolo es ...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>