Home / Paraules de Barnasants / Una autèntica perla que cal descobrir i gaudir

Una autèntica perla que cal descobrir i gaudir

Humil i una mica tímida va començar recitant amb una base electrònica creada amb la seva pròpia veu. Un recurs senzill i efectiu, que ja anunciava que la seva veu era un instrument més. Així va començar el recital al Centre Cultural Albareda: sola, en una cadira, amb el piano a l’altra banda de l’escenari, recitant.

Piano i veu, res més li va caldre a Lu Rois per enamorar l’audiència amb un parell de cançons. Vam anar Camí del far i ens vam ficar sense voler al Cau de lluna Dolça i serena, la seva proposta minimalista va omplir amb facilitat l’auditori.

Lu Rois és artista, més enllà de les boniques i delicades melodies, una poeta. I no només per què recita des del cor pedaços de poemes escollits per a cadascuna de les seves cançons. Són poesia també les seves lletres i melodia la seva veu.

Lu Rois va invocar a Joan Salvat-Papasseit, a la samarreta de l’Ovidi Montllor però també a l’actitud punk dels Eskorbuto i la frescor de la poetessa Míriam Cano. Símbols com l’acordió de la seva àvia, en un homenatge familiar que ens demanà que aixequéssim la veu.

Una autèntica perla que cal descobrir i gaudir. Millor, en directe.

marta m.

I també...

ciclo-documentales-barnasants-chicho-sánchez-ferlosio-guillem-izquierdo-juan-miguel-morales-(3)

BS18 Crònica #7: Violeta, Chicho i les desestabilitzadores de la realitat

Per Marta Vallejo A mitjans dels anys noranta, en plena eufòria clintoniana, el Manolo es ...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>