Home / Artistes 2018 / LES REVOLTES DEL 68

LES REVOLTES DEL 68

7 d’abril de 2018

20:00h / 20 €
VENDA D’ENTRADES

Les revoltes del 68 van ser allò més proper a una insurrecció global des del fi de la II Guerra Mundial, i els protagonistes fonamentals van ser els joves, especialment els universitaris.
D’aquestes revoltes, segurament les més icòniques són l’anomenada Primavera de Praga o el maig francès, però en major o menor intensitat van recórrer el planeta, des de les grans manifestacions contra la guerra del Vietnam fins la matança a la plaça de Tlatelolco a Mèxic, passant per les manifestacions universitàries antifranquistes, fins i tot, podrien considerar part d’aquesta onada contra l’estatus quo, la no menys famosa tardor calenta italiana de l’any 1969.
Van esser mobilitzacions amb un fort contingut autogestionari, que posaven en solfa, no només les estructures de representació política i social imperants, sinó especialment, la moral dominant,  el sistema de valors del conservadorisme;  proposant, i practicant, uns valors alternatius, que serien la llavor de l’alliberament personal, del canvi de mentalitat.
El pacifisme, l’ecologisme, i especialment el feminisme van passar a primer pla i ja formarien part indestriable de qualsevol proposta política progressista.

Aquestes revoltes van tenir i inspirar una banda sonora imprescindible. Són les cançons de les revoltes del 68.
Pere Camps.

(*Idea original de Pere Camps i Sergio Sacci)

Amb: Jordi Batiste, Sílvia Comes, Marta Gómez, Ross Harper Stewart, Joan Isaac, Alessio Lega, Luz Murá, Yannis Papaioannou, Miquel Pujadó, Corentin Sauvetre i Wayne Scott

 

 

 

 

 

I també...

JOANJO BOSK

Divendres 26 de gener Teatre Joventut (L’Hospitalet) / 20.30 h / 18 € Camí d’aigua ...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>