Barnasants - Capçalera
Artistes

PAU RIBA 50 ANYS DIOPTRIA

Divendres 12 d’abril

Teatre Joventut / 20.30h – 20 € (ENTRADES EXHAURIDES)

Dioptria50 

El primer i molt celebrat LP de Pau Riba (l’any 2006 va ser considerat a Catalunya, tant pels crítics com pel públic, el millor disc de la discografia catalana mentre que a Madrid el seleccionaven com un dels 10 millors de l’estat espanyol)— ha complert 50 anys sense perdre ni un tris de la seva força i actualitat.

Per celebrar-ho, en Pau ha recuperat el repertori amb els seus estimats De Mortimers, una prodigiosa banda de músics joves que tan serveixen pel rock’n’roll i el heavy metal com pel reciclatge i el so acústic, i ha recreat l’espectacle amb el qual, l’any 70 —malgrat que havia sortit al mercat a finals del 69—, el disc va ser presentat al Price de Barcelona, creant una inesborrable i encara reverberant commoció.

Podem considerar-ho un esdeveniment de gran rellevància —torna la força!— i una demostració que tant l’autor com les cançons en si es neguen a passar a la història com succeeix tant sovint amb la immensa majoria de la producció musical. Diòptria segueix sent una de les joies de la discografia catalana i en Pau segueix defensant-lo amb tot el vigor, amb tot l’humor i amb tota la mala bava.

Concert amb convidats:
Kiko Veneno, Jaume Sisa, Albert Pla, Pascal Comelade, Joan Garriga, Esperit! (Mau Boada), Carles Belda, Pepino Pascual, Herois de la Katalunya Interior, Mu!, Mil Pesetas + Panotxa amb Enric Casasses, les veus de l’Orchestra Fireluche, Hèctor Arnau, Ana Rossi, Núria Martínez-Vernis, Oriol Sauleda i Roger Benet. El cíborg Neil Harbisson farà un retrat sonor i Màrius Serra trencarà el gel.

L’Albert Sitjes (Area Mapping) s’encarregarà de cuinar les projeccions que amaniran el concert per poder fer visibles algunes troballes de l’arxiu Matriu/Matràs